loader

Lütfen bekleyin..

İş Ve İlişki Sorumluluğu

İş hayatı özel ve sosyal hayatımızda ilişkilerimize dair en önemli unsur sorumluluk almayı bilmektir.

Belli bir çevrede etkin olmak için gücünüzü, tarzınızı, size yüklenen sorumluluğu ve kendi temel değerlerinizi bilmek ve buna göre bir yol çizmeniz gerekmektedir.

Herhangi bir ilişki sorumluluğunun birinci kısmını iletişim diğer kısmını sorumluluk oluşturur. Günümüzde bi çok organizasyon ve örgüt ilişkileri güce dayalı değil güvene dayalı ilerlemektedir. İnsanlar arasında güvenin varlığı, birbirlerini anladıkları anlamına gelir. Sorumluluk almanın gereklilik ve görev olduğu benimsenir. Bu anlamda Peter F. Drucker ve Joseph Maciariello birlikte yazmış oldukları “Etkin Yöneticinin Seyir Defteri” adlı kitabı yol göstericidir.

Bir işin sorumluluğunu almadan önce önem ve sıklık derecesi belirlenerek her sektör için farklılık göstermiş olsa da iş öncesi eğitim uygulamaları gerçekleştirilmektedir.

Yeni işe alınmış kişilerinin kurum kültürü ve örgütün var olan müşteri ilişkileri ile ilgili temel teknik bilgileri bilmeden iş başı yaptırılması veya o çalışanlara sorumluluk yüklenmesi önemli sorunlara neden olacaktır. Olası sorunlar dahilinde müşteri ve çalışanlar arasındaki uyumsuzluk neticesinde çıkan problemler büyük sorunları beraberinde getirecek ve çalışanın işi bırakabilmesine neden olabilecektir. Bu noktada çalışan sorumluluğunu göz ardı etmeden kurum kültürünü ve müşterilerle nasıl ilişki kurduğumuzu belirten notları paylaşmalı olumsuzlukları en aza indirgeyecek çalışmalarla iş ve ilişki sorumluluğunu üzerimize almamız gerekmektedir.

Sektörel farklılıklar olmakla birlikte bir iş sorumluluğunu üstlenmeden önce iş başı eğitimin ana başlıkları aşağıdaki gibi belirtilmektedir.

• -Kurum kültürü

• -Müşteri ilişkileri

• -Teknik departman için özel eğitimler

• -İş güvenliği prosedürleri

• -Branşa yönelik gerekli eğitimler

Bu eğitimler; kişinin yeni göreve başladığı işbaşı esnasında veya kurumun ihtiyaç duyacağı zamanlarda dönemsel olarak planlanmaktadır. Oryantasyon adı verilen bu eğitimler bitirildiğinde de kurum içerisinde önemi devam edecektir. Müşteri memnuniyetinin ve kurumsallaşmanın daha yoğun yaşandığı bu dönemde pratikleşmiş iş bilgilerine ve tecrübeye daha çok önem verilmelidir.

Webokul’da Yıl sonuna kadar 10 günlük “İletişim Oyunları” online eğitimi başlıyor. Bu eğitime tıkladığınızda her gün farklı bir konuda konuşacağımız interaktif iletişimin detaylarına sahip olabilirsiniz veya online etkinlikler bölümünden dilediğiniz iletişim eğitimini tek alan da seçip daha ekonomik birebir destek sağlayabilirsiniz.

Webokulda ihtiyacınız olan her eğitim yetkin kadrosuyla sizlerle...

Bahar5er/ Bahar Beşer

Paylaş: