loader

Lütfen bekleyin..

Kariyer Planlama Süreci

Kariyer planlama hizmetleri İş aramaya başlamadan önce daha öğrenciyken gelecek planlaması adına yapılması gereken aşamalardan oluşur

Her bir öğrenci için bu süreç kendi deneyimleri ilgi alanları, beceri ve yeteneklerine göre çeşitlilik gösterir. Kariyer merkezleri öğrencilerin kariyer seçimlerini uygulamalarında, kendini tanıma ve öz farkındalık kazandırmalarına yardımcı olan bir takım sistematik hedeflerle sonuca ulaşmalarına yardımcı olur.

Kariyer Planlama genellikle 4 Adımdan oluşmaktadır.

  1. Kendini Tanıma ve öz farkındalık yaratma

Kişinin geçmiş deneyimleri çalışmaları düşünmesi istenir. Nelerden hoşlandığı, başarılı olduğu alanlar, yetkinlikleri, becerilerinin neler olduğu ve bunların içinden hangilerinin kendisi için önemli olduğu çalışmaları ilk aşamayı oluşturur. Öz farkındalık kariyer planlamasının temelini oluşturur. Kişinin kendini düşünerek verdiği cevaplar aslında belki de üzerinde hiç düşünmediğini seçeneklerden de haberdar olmasını sağlar. Bu alanın üzerinde çalışmalı ve iyi analiz yapılması gerekir.

  1. Kariyer Seçeneklerini Araştırma

İlginize ve becerilerinize uygun kariyer seçeneklerini araştırın. Çeşitli iş fırsatları hakkında bilgi sahibi olun. Hedeflerinizi gerçekleştirecek yol haritası hazırlayın. Staj olanakları hakkında bilgi toplayarak kendinizi yetiştirmenize ikna olduğunuz değerlerle birlikte çalışın.

  1. Beceri veya Deneyim Elde edebilme

İş deneyimi edinmek için yazlık işlerde çalışma, staj yapmak okurken yarı zamanlı çalışmak örnek verilebilir. Bunlar kişinin iletişim, liderlik, takım çalışması, motivasyon, farklı insanlarla bir arada çalışabilme, sorumluluk becerilerini geliştirecektir. Kültürel faaliyetlere, değişik alanlardaki kurslara katılmak kişinin bilgi ve beceri çeşitliliğini arttırması sağlayacaktır.

  1. Kariyer Danışmanı ile Randevu

Kariyer danışmanı kişilerin geleceklerini planlamaları üzerinde öğrencilere yardımcı olur. Sizin daha önce düşünmediğiniz, kendiniz hakkında farkında olmadığınız yeni şeyleri size düşündürür. Sizi kendiniz hakkında düşünmeye ve sorgulamaya teşvik edebilir, Kariyer hedefinizi belirlemeniz için önemli sorular sorar, iş arama planınıza yardım eder, Kendiniz için en doğru kararları verebilme stratejilerini öğretir.

Danışmanlar hangi kararı vereceğinizi söylemez. Hayatınızın tüm sorumluluğu sizdedir.

Webokul’da Yıl sonuna kadar 10 günlük “İletişim Oyunları” online eğitimi başlıyor. Bu eğitime tıkladığınızda her gün farklı bir konuda konuşacağımız interaktif iletişimin detaylarına sahip olabilirsiniz veya online etkinlikler bölümünden dilediğiniz iletişim eğitimini tek alan da seçip daha ekonomik birebir destek sağlayabilirsiniz.

Webokulda ihtiyacınız olan her eğitim yetkin kadrosuyla sizlerle...

 

Bahar5er

Bahar BEŞER

 

 

 

Paylaş: