loader

Lütfen bekleyin..

Sosyal Ağ

Sosyal ağ, kullanıcıların dijital ortamda çevrimiçi bulunarak profil oluşturdukları, ilgi alanlarını düşüncelerini belirttikleri, fotoğraf paylaştıkları, arkadaşları ve tüm dünya ile bağlantı kurdukları mecralardır.

Sosyal ağlar özellikle gençlerin sosyalleşme alanlarından biridir.

E-posta sosyal ağların başarısından çok önce geniş kitlelerce kullanılmış çalışanların düşüncelerini e-posta ile iletmesi sağlayan araçlar olarak kullanılmıştır. 1990’lı yılların sonlarına doğru ortaya çıkan sosyal ağlar, bünyesinde çeşitli amaçlara yönelik siteleri bulundurur. Bu ortamlara dahil olan her kullanıcı, kendi iletişim gruplarını bu mecralar sayesinde yönetir ve ağlarını geliştirir.

Facebook, Instagram, Twitter gibi arkadaşlık ve sosyallik üzerine oluşturulan sosyal ağlar olduğu gibi; Linkedin, Xing, beBee gibi profesyonel iş dünyasına yönelik sosyal ağ platformları da mevcuttur. Sosyal ağlar kişisel sosyal ağ sitelerine üye olduklarında blog yazabilmekte, fotoğraf ve videolarını paylaşabilmekte, ilgi alanlarına göre çeşitli gruplara dahil olarak fikir ve tavsiyelerini belirtebilmektedir.

Sosyal ağ siteleri sadece bir araçtır. İlk olarak Myspace ve Friendster açılması ardı ardına birçok farklı türde sosyal mecranın açılmasına sebep olmuştur. Facebook ve Twitter ardından Ustream ve Tumblr açılmıştır.

Sosyal medya ağları yüzlercedir. Her biri kendi içinde benzersiz ve farklı avantajlara sahiptir. Instagram, Facebook, Linkedin, Youtube ve Twitter, Pinterest en çok kullanılan platformların başında gelir.

Sosyal Ağ Mecrasında Olmak Ne Sağlar?

Sosyal ağ kişi ve kurumların bilgi ve haber alıp yayma, bilgiyi yorumlama ve her şeyi saniyeler içinde kontrol edebilmesini sağlar. Geleneksel medyadaki tek yönlü etkileşimi çift yönlü iletişime çevirmiştir. Kişilerin bilgiyi farklı şekillerde yorumlaması, farklı açılardan iletmesi ve detaylarını farklı açılardan iletir.

Sosyal Ağ Ortamları

Sosyal ağ ortamları sanal buluşmalar yaratır. Bu ortamda kişiler sürekli etkileşim içindedir.

Çeşitli şekillerde farklı amaçlara yönelik kullanılan sosyal ağlar insanlar arasında günlük yaşam tarzının önemli bir parçası haline gelmiştir.

Sosyal ağ ortamlarının en önemli unsuru çevrimiçi olmasıdır. Girişlerin kişiye özel şifre yapılmasını sağlanarak kişiye özel bir alan yaratılmasına yardımcı olunur. Bu sayede insanlar İnternette sohbet odaları ya da forumlarda ilgi alanları göre bilgi üretebilir ve bilgiyi paylaşma imkanı elde ederler.

Sosyal medya ulaşılabilirlik sağlar. Dünyanın her köşesindeki bilgiyi ve iletişimi tek tuşla ekrana getirir.

e-posta gruplarına, bloglara, forumlara, wiki^ye, podcasting ve  sosyal medya paylaşım sitelerine  kurumsal intranet, extranet ve hızlı mesaj servislerine Bilgisayar ve mobil iletişim araçlarıyla erişim sağlanabilir.

Webokul’da Yıl sonuna kadar 10 günlük “İletişim Oyunları” online eğitimi başlıyor. Bu eğitime tıkladığınızda her gün farklı bir konuda konuşacağımız interaktif iletişimin detaylarına sahip olabilirsiniz veya online etkinlikler bölümünden dilediğiniz iletişim eğitimini tek alan da seçip daha ekonomik birebir destek sağlayabilirsiniz.

Webokulda ihtiyacınız olan her eğitim yetkin kadrosuyla sizlerle...

Bahar5er / Bahar Beşer

Paylaş: