loader

Lütfen bekleyin..

Uzaktan Eğitim Neden Önemli

Her yaştan insanın, zamandan ve mekandan bağımsız, internet bağlantısının olduğu her yerde ve her cihazda ve her saatte eğitim almasına uzaktan eğitim ya da e-öğrenme diyoruz.

Uzun zamandır var olan ancak pandemi döneminde önemi ve değeri fazlaca anlaşılan uzaktan eğitim, evde kaldığımız zamanda ister merak ettiğimiz alanlarda ister kariyerimize yardımcı olması ister okul derslerimize destek vermesi amacıyla hazırlanmış geniş bir yelpazeye sahip.

Zamanı yok ama yeni bir dil öğrenme isteği olanlar, eğitime ayıracak bütçesi olmayan ama kaliteli bir üniversite okumak isteyen, yaşadığı şehirde istediği eğitimlere ulaşamayan, yurtdışında eğitim almak isteyen, fiziksel engellerden dolayı eğitimine devam edemeyen herkes için uygun pek çok seçenek mevcut. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmış, coğrafi ve bölgesel engeller ortadan kalkmış durumda.

Uzaktan eğitim sayesinde eğitime katılmak için sabahın erken saatinde kalkmak ya da gece geç saatlerde yollarda olmak, ulaşım için saatler harcamak, kalabalık sınıflarda yer bulmaya çalışmak, ortam uğultusu yüzünden konsantre olamamak gibi sorunlar da tarih oluyor.

Uzaktan eğitim öğrenci merkezlidir. Etkileşimli olması eğitmene istediğimiz noktalarda soru sormamızı sağlarken, kaydedilen videolar sayesinde kaçırdığımız dersleri tekrar izleme şansımız oluyor. Hem de pek çok eğitim kurumunun vermiş olduğu sertifikalarla da almış olduğumuz eğitimleri belgeleyebiliyoruz.

Ekonomik olması sayesinde konusunda uzman eğitmenlerden dışarıda çok yüksek fiyatlara alacağımız eğitimlere, evimizin konforunda çok daha uygun fiyatlara, hatta bazı dönemler ücretsiz olarak katılma şansına sahip olabiliyoruz. Kullanılan materyaller, zengin içerikler, konu çeşitliliği, verilen özgün örnekler, izletilen videolar sayesinde okullarda ya da kurslarda alınan eğitimden çok daha kaliteli eğitim almış oluyoruz.

Klasik eğitimden farkı fiziksel olarak etkileşim içinde olmamakla birlikte sınıf içi eğitimin sunamadığı pek çok teknolojik avantajımız oluyor.

Zamanınızı televizyon programlarıyla geçirmek yerine bugün kendinize bir eğitim hediye edin, pişman olmayacaksınız.

 

Şebnem SOYOĞLU

Paylaş: