loader

Lütfen bekleyin..

Ösym Sınav Takvimi Yayınlandı!

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek sınavların takvimi bugün ÖSYM tarafından açıklandı. Resmi internet sitesinden yayınlanan bilgilere göre adayların merak ettiği 2020 takvimi bugün duyuruldu. Buna göre adaylar girecekleri sınav tarihlerini öğrenmiş olacaklar.

 

ÖSYM'den yapılan açıklama şu şekilde;

 

2020 yılında ÖSYM tarafından uygulanacak olan sınavlara ilişkin ‘2020 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi’ne 18 Kasım 2019 günü saat 10.50’den itibaren ÖSYM’nin internet adresinden erişilebilecektir.

 

Adayların ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

 

YKS ne zaman?

 

ÖSYM'nin sınav takvimine göre 2020 YKS, 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak.

 

ALES 2020 BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ Mİ?

 

2020 yılının ilk ALES'i 3 Mayıs'ta yapılacak. Sınav başvuruları mart ayında alınacak.

 

DGS 2020 BAŞVURULARI NE ZAMAN?

 

DGS 2020 başvuru tarihleri ÖSYM sınav takviminin içerisinde yer aldı. 5 Temmuz'da yapılacak olan sınavın başvuruları 13 Mayıs ve 21 Mayıs tarihleri aralığında alınacak.

 

KPSS 2020 NE ZAMAN YAPILACAK?

 

KPSS başvurularının 5 Mayıs ve 20 Mayıs tarihleri aralığında alınacak.

 

 

-Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır.İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.

 

-Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti,aynı gün saat 23:59'a kadar artırımlı olarak;ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan'ÖDEMELER' alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

 

-Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS) ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde(e-Sınav Binalarında) yapılacaktır.Sınava başvuru tarihlerinde,ÖSYM e-Sınav Merkezlerinin kapasitesi kadar adayın başvurusu alınacaktır.Kapasite dolduğunda başvuru tarihleri tamamlanmadan başvuru sonlandırılacaktır.Kapasite dolmadığı takdirde başvuru tarihlerinin son günü saat 23:59'a kadar adayların başvuruları alınmaya devam edilecektir.

 

-Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereğince Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı(YDS) kapsamında,Farsça,İspanyolca,İtalyanca,Yunanca,Bulgarca dillerinde yapılan yabancı dil sınavları,2020 yılında sadece elektronik sınav olarak ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (Ankara,İstanbul ve İzmir e-Sınav Binalarında) bu takvimde belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

Paylaş: