loader

Lütfen bekleyin..

İçerik Pazarlamanın Püf Noktaları

İçerik, dijital ortamda web üzerinde yayınlanabilecek yazı, görsel video olarak karşımıza çıkanlardır. İçerik pazarlaması, web trafiğini yükseltme, yeni müşteriler edinme, satış yapma veya marka bilinirliliğini artırmak için yapılan işlemler olarak bilinmektedir.

  1. İçerik pazarlaması, kişisel veya kurumsal olsun herkes için güçlü bir araçtır. Sizi ileriye taşır. Blog, içerikten yararlanmanın en iyi yöntemlerden biridir.
  2. Dijital dünyada bilinirlik, okuma kalitesi ve sıklığını düzenlemek için belli kalıplanmış bir format yok fakat belirlenmiş bir program dahilinde blog yazmanız önerilebilir. Okuyucularınız yeni içeriğin ne zaman geleceğini ne kadar süre içinde yeni bir içerikle karşılaşacakları sizi takip ederek bilmeleri sağlanabilir.
  3. Yayınladığınız bilgilerin hedef kitlenize nasıl fayda sağlayacağını belirlemelisiniz. Bulunduğunuz sektör ve hedef kitlenize yönelik içeriklerinizin bilgi ve görselliği paylaşın.
  4. Okuyucularınızı gönderi için düşüncelerini paylaşmalarına yer verin. Bakış açılarını farklı olabilir, herkes bir başkasından bir şey öğrenir yorumları kabul edin.
  5. Blog konularınızı oluştururken kendi bilgi ve deneyimlerinizin dışına zorda kalmadıkça çıkmayın. Net bir şekilde, anlattığınız konuya dolu dolu odaklanın. Eğer yeni ve merak ettiğinizi bir konu var ve fikir katılımını artırmak isterseniz ortak yeni bir konu seçin ve bunun her konudan değerlendirimi için istekli olun.
  6. Kişilere dijital dünyada blogunuzu hatırlatmadığınız sürece yazdığınız her yazı sadece o blog içinde kalacaktır. Blogunuza bağlantılar ekleyin. Sosyal medyada, web sitenizde, varsa hatta e-posta listeniz bloglarınızı paylaşın ve insanların yazınızı okumaları için onları teşvik edin.
  7. Uzun metinler yazdığınızda bu yazının kısa bölümlerinin sosyal medya da yer alabileceğini her mecranın kendine göre bir bağlantı kapasitesi olduğunu unutmayın. Sosyal medya da yazınızın belli noktalarına yer verin. Yazınızı okutacak bir resim ekleyin ve linkler ile yönlendirme yapın.
  8. Yazdığınız bir yazı hakkında seviyenizi bozmadan tartışmaktan çekinmeyin. Yorumlara mutlaka cevap yazın.
  9. Okuyucuların kendileri için önemli olan bilgileri gözden geçirmesini kolaylaştırmak için listeleme ve biçimlendirme yöntemini kullanın.
  10. İyi bir içerik pazarlaması ve sadık bir okur kitlesi oluşturmak zaman alır. Sabırlı olun ve ilerlemenizde yavaşlama olsa dahi bırakmayın. İstikrarlı ve tutarlı bir içerik sizi hedefinize götürecektir.

Webokul’da Yıl sonuna kadar 10 günlük “İletişim Oyunları” online eğitimi başlıyor. Bu eğitime tıkladığınızda her gün farklı bir konuda konuşacağımız interaktif iletişimin detaylarına sahip olabilirsiniz veya online etkinlikler bölümünden dilediğiniz iletişim eğitimini tek alan da seçip daha ekonomik birebir destek sağlayabilirsiniz.

Webokulda ihtiyacınız olan her eğitim yetkin kadrosuyla sizlerle...

Bahar5er / Bahar Beşer

 

 

Paylaş: