loader

Lütfen bekleyin..

Pozitif Değil Dengede Olun

Kabullenmediğiniz için sorunlar yaşarsınız."Karşıdaki yanlış ben doğruyum.Karşıdaki negatif."

Oysa negatifi ağzından çıkaran,kendisi negatiftir.Hayatta her zaman artı ve eksi birlikte çalışır.Işığın yanabilmesi için artı kadar eksi uca da ihtiyaç var.Akım ancak böyle oluşur.Bu nedenle kimseye "Pozitif Çağırın..." demiyorum."Dengede Olun!" diyorum.Benim canım birşeye sıkkınsa,şunu söyleyebilirim:Yirmi dört saat pozitif olmaya çalışan birinin sorunları vardır.Bir yeri beğenmediysem, "sevgi göbderip" orada oturmama gerek yok.Çıkarım ama,saygısızlık etmeden,kalp kırmadan,rencide etmeden.

Birçok kişisel gelişimci "Ben özgürüm..." deyip,pat küt konuşuyor ve karşısındakileri kırıp gidiyor.Bu kişisel gelişimcilik değildir,bu kişisel gelişmemişliktir.Gerçek bir kişisel gelişimcinin bu zamanda modern insanın evliyası olması lazım...Dünyayı öğrenmesi gerekir.Sadece yemek yapmayı,dolma sarmayı,korkuları değil....

Kişisel gelişime katılanların önemli bir kısmı "O beni nasıl terk etti?" ya da "Onu nasıl elde ederim?" diyerek bir ilişki hedefini gerçekleştirmek için bu yola giriyor.Çok azı "Benim içimde çözmem gereken birşey var,bunu hissediyorum ama nasıl çözmem gerektiğini bilmiyorum..."diyebiliyor.

Bilgi, kimsenin malı değil.Bu nedenle herkesten öğrenebileceğiniz birşey vardır.Malzemeleri toplayın ve kendi üretiminizi yapın. İnsanları tanıyın,yeni birşeyler öğrenin.

kaynakça:Gardiyanoğlu,Bülent,"Dört Sınav",Destek Basımevi,İstanbul,2019.

Paylaş: