loader

Lütfen bekleyin..

Kariyer Testi Uygulaması

Meslek seçerken adayın kararsız olduğu dönemler olabilir, aynı anda birden fazla mesleği tercih etme isteği olabilir. Böyle bir durum gayet de doğaldır. Çünkü adayın birden fazla alanda yeteneği olabilir. O halde böyle bir durumda profesyonel tercih listesi hazırlanmadan önce yapılması gereken şudur: Mesleki eğiliminizin ağır bastığı bölümlere öncelik vermek gerekir. Bu durumda mutlaka kariyer testi yapılmalıdır.

Kariyer Testi Uygulaması

Uygulanan testte 6 ayrı kişilik tipleri ve bu kişilik tiplerine göre meslekler vardır. Dolayısıyla mesleki eğilim belirlerken birden fazla alana yatkınlığınız varsa ya da kararsızlık yaşıyorsanız bu testle öğrenci kendi mesleki eğilim haritasını çıkarmış olacaktır.

Kariyer Testi ve Kişilik Tipleri

Meslek seçimi ve tercih edilecek bölüm kişiden kişiye ya da kişinin ilgi alanları ve yeteneklerine göre değişkenlik gösteren bir durumdur. Doğru meslek seçiminin temeli bireyin ilgi, ihtiyaç ve kişilik özelliklerine uygun mesleği bulması ile oluşuyor Aday bölüm seçerken bütün bunları göz önüne alarak sevdiği bölümü okumalıdır.

Kendiniz hakkında en doğru sonuca ulaşmak için bu teste odaklanın. Tüm sorulara sabırla doğru cevap verdiğiniz takdirde en doğru sonuca ulaşacaksınız.

Başlat diyerek testi başlatabilirsiniz.1.soruyu cevapladıktan sonra yeni sorunun gelmesini bekleyin.Tüm sorular cevaplandığında sonuç kısmına tıklayabilirsiniz.Testi Bilgisayardan Açınız. 

Dosyaya ulaşmak için tıklayın.

Web Okul

 

 

Paylaş: